Αντλήσεις για επαναγαλακτισμό

Για τον επαναγαλακτισμό θα χρειαστείτε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο (ενοικιάζεται).

Είναι προτιμότερο να έχετε ένα σύστημα διπλής άντλησης γιατί ο χρόνος άντλησης μειώνεται στο μισό και η παραγωγή αυξάνεται πιο γρήγορα.

Επειδή το πρόγραμμα με ένα μωρό δεν μπορεί να είναι σταθερό, είναι καλύτερα να προγραμματίζετε τις αντλήσεις ανά μία, μιάμιση ή δύο ώρες στη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι και καθυστερήσετε για περισσότερο από 3 ώρες να μην υπάρχει πρόβλημα με το συνολικό αριθμό των αντλήσεων.

Για να επιτευχθεί πλήρης γαλουχίας θα πρέπει να κάνετεε 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Η μία από αυτές θα πρέπει να είναι βραδυνή, στη διάρκεια του ύπνου. Η κάθε άντληση θα πρέπει να διαρκεί 13-15 λεπτά, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ροή ή όχι. Αν υπάρχει ροή και μετά τα 15 λεπτά, είναι καλό να συνεχίζεται η άντληση μέχρι να αδειάσει αποτελεσματικά ο μαστός. Το αποτελεσματικό άδειασμα του μαστού αυξάνει την παραγωγή του γάλακτος.

Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων που διαρκούν πάνω από 4 ώρες. Για τις περισσότερες μητέρες είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν την παραγωγή αν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s