Milk Genomics (reading between the lines)

imgc-final1

Στο site milkgenomics.org παρουσιάζονται εξαιρετικά άρθα από την έρευνα για το ανθρώπινο γάλα και γενικότερα για το γάλα των θηλαστικών. Το site θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως παράθυρο στη γνώση των τελευταίων επιστημονικών κατακτήσεων στο συγκεκριμένο τομέα.

Όμως, αν ρίξουμε μια ματιά ανάμεσα στις γραμμές θα έχουμε μια πιο σαφή και πλήρη εικόνα.

Από τη σελίδα about-us

Η αποστολή του  International Milk Genomics (IMGC) είναι να παρέχει μια διαδραστική προ-ανταγωνιστική πλατφόρμα συνεργασίας για την επιστημονική κοινότητα και τη βιομηχανία για να επιταχυνθεί η κατανόηση της βιολογικής διαδικασίας της γονιδιωματικής του γάλακτος των θηλαστικών και να διευκολύνει τη μεταφορά αυτής της γνώσεις σε χρήσιμα εμπορικά πλεονεκτήματα για τη βιομηχανία.

Ανάμεσα στις γραμμές: Το γάλα του κάθε θηλαστικού παράγεται με την ίδια βιολογική διαδικασία εδώ και εκκατομύρια χρόνια, ανεξέρτητα από το δικό μας επίπεδο κατανόησης. Είναι εκεί για κάθε μικρό κάθε θηλαστικού, με όλα τα πλεονεκτήματα, εξειδικευμένα για το κάθε είδος. Για την ώρα, οι γνώσεις που έχουμε είναι πολύ λίγες. Επιθυμούμε να τις κατακτήσουμε, όχι γιατί μας ενδιαφέρει η αξία του θηλασμού ή του μητρικού γάλακτος, αλλά γιατί θέλουμε να κάνουμε μια καλή απομίμηση. Είμαστε φιλόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια καλή απομίμηση. Για την ώρα, μπορούμε μόνο να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι απομιμήσεις που προσφέρουμε, απέχουν παρασάγγες από μια καλή απομίμηση.

Κοινοπραξία διαχείρισης

Το IMGC είναι επώνυμος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Στόχος του είναι η βελτιστοποίηση και ανατροφοδότηση των διασυνδέσεων που είναι απαραίτητες για την κατάλληλη ανάπτυξη και εφαρμογή των προγραμμάτων. Το IMGC διαχειρίζεται από το California Dairy Research Foundation (CDRF) το οποίο δημιουργηθηκε το 1988 με σκοπό να προάγει την έρευνα και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που ωφελούν του παραγωγούς και μεταποιητές γάλακτος της Καλιφόρνια στην καταναλωτική αγορά, εκ μέρους των χορηγών.

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται, με αυτό το φίλτρο, της εξυπηρέτησης των εμπορικών σκοπών των γαλακτοπαραγωγών και τω μεταποιητών γάλακτος, μπορούμε να διαβάσουμε όλο το site. Και μπορούμε να διαβάσουμε και ανάμεσα στις γραμμές.

Πριν ξεκινήσουμε το διάβασμα, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά και στην Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή:

Ξεχωρίζουμε τα δύο πρώτα μέλη:

Scientific Advisory Committee Roster

Henrik Jørgen Andersen, Ph.D.
Senior Innovation Manager-Strategic R&D
Arla Foods Ingredients

Bernd Stahl, Ph.D.
Director Human Milk
Danone Nutricia Research

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι και οι δύο εταιρείες, μας δίνουν αυτά που θέλουνε να μάθουμε, από τι δική τους ματιά. Ποια είναι αυτή η ματιά; Τα συμπεράσματα που αναφέρονται στο site σε  κάθε επιστημονική δημοσίευση (που μπορεί να είναι εντελώς ανεξέρτητα από τα συμπεράσματα της ίδιας της επιστημονικής δημοσίευσης). Έπεται συνέχεια…



Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s